Acerola, ο καρπός με έως 30 φορές περισσότερη Βιταμίνη C απο το πορτοκάλι.

Acerola (Ατσερόλα), η αντιαναιμική. Πρόκειται για ένα φρούτο που προέρχεται από τη Βραζιλία και αποτελεί ουσιαστικά τον καρπό του θαμνώδους δέντρου Malpighia glabra. Η ατσερόλα έχει έντονο κόκκινο χρώμα, μοιάζει με το κεράσι και κρύβει μέσα της υπόξινους σπόρους.


Πόση βιταμίνη C περιέχει:

Τα 100 γραμμάρια φρούτου περιέχουν 1.600mg βιταμίνης C, δηλαδή 30 φορές περισσότερη ποσότητα από τα πορτοκάλια.


Γιατί να την επιλέξετε:

Η ατσερόλα εκτός από το ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, δρα και κατά της αναιμίας. Η υψηλή περιεκτικότητα της ατσερόλας σε ασκορβικό οξύ, αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να παράγει αιμοσφαιρίνη και να απορροφάει το σίδηρο που λαμβάνει μέσω της διατροφής. Η ατσερόλα περιέχει ακόμα βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη και έχει την ιδιότητα να διεγείρει την παραγωγή του ενδογενούς κολλαγόνου, ενισχύοντας έτσι τη σφριγηλότητα του δέρματος, προστατεύοντας την υγεία των αρθρώσεων και επιταχύνοντας την επούλωση των πληγών.


Πώς να την καταναλώσετε:

Υπολογίστε ότι χρειάζεστε περίπου 5mg για κάθε κιλό του βάρους σας. Συστήνεται να τη λαμβάνετε σε χρονική απόσταση από τα κύρια γεύματα, 2 φορές την ημέρα.


Πού θα τη βρείτε:

Η ατσερόλα κυκλοφορεί σε κάψουλες, σκόνη ή συμπυκνωμένο χυμό σε καταστήματα με βότανα ή super foods.


Διατροφικά στοιχεία:










Δείτε επίσης: Κίτρινη κύπερη, Tiger nuts. H υπερτροφή των Φαραώ.



Πηγή: naturanrg.gr