ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ OLA BIO 350ΓΡ

ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ OLA BIO 350ΓΡ
ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ OLA BIO 350ΓΡ
  • Brand: Ola Βio
  • Κωδικός Προϊόντος: 600-0674
3,10€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,50€
Το αλεύρι του αμάρανθου είναι προιόν υψηλής διατροφικής αξίας πολύ εύγεστο με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε αρτοσκευάσματα που δεν χρειάζονται φούσκωμα π.χ. πίτες και τηγανίτες. Για την παρασκευή ψωμιού θα πρέπει να το ανακαμείξουμε με άλλα άλευρα με αναλογία 1 μέρος αμάρανθος προς 4 μέρη άλλων αλεύρων. Το αλεύρι του αμάρανθου δεν έχει γλουτένη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Εχει τρεις φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πέντε φορές σε σίδηρο από το αλέυρι σταριού. Επίσης έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το γάλα όπως και φώσφορο, κάλιο, βιταμίνες Α και C. Περιέχει τοκοτριενόλες (μορφή βιταμίνης Ε και λινολεικό οξύ. Μάφιν με αλέυρι αμαράνθου και κράνμπερρυ Υλικά ⦁ 1 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό ολικ.αλέσεως,ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ 1/2 κούπα αλεύρι αμάρανθου,ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ 1 κ. σούπας baking powder ⦁ μια μικρή πρέζα αλάτι ⦁ 1/2 κούπα ακατ.ζάχαρη ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ 1 κούπα ρόφημα καρύδας ECOMIL ⦁ 2 αυγά, βιολογικής κτηνοτροφίας ⦁ 60 γρ. αρκετά μαλακωμένο βούτυρο ⦁ ξύσμα μικρού πορτοκαλιού ⦁ 40 γρ. ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, ⦁ 1/2 κούπα κράμπερρυ ΟΛΑ ΒΙΟ Εκτέλεση: 1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα muffins, στην πρώτη σκάλα από κάτω. 2. Αν χρησιμοποιήτε τα ειδικά χαρτάκια για muffin, τότε οι φόρμες για τα συγκεκριμένα κεκάκια, δεν χρειάζονται αλεύρωμα. Διαφορετικά, αν οι φόρμες δεν είναι αντικολλητικές, θα πρέπει να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε 3. Κόβετε σε μικρά κομμάτια με την βοήθεια ενός μαχαιριού chef τα φυστίκια Αιγίνης και κρατάτε στην άκρη από το σύνολο, περίπου 2 κ. σούπας για να γαρνίρετε τα muffin. Τα υπόλοιπα τα ρίχνετε μαζί με τα στεγνά υλικά. 4. Κοσκινίζετε μαζί και ρίχνετε σε ένα μπώλ το αλεύρι ολικής, του αμάρανθου και την baking. Ρίχνετε στο ίδιο μπώλ το αλάτι, την ζάχαρη, τα κράνμπερρυ και τα φιστίκια - εκτός από εκείνα που κρατήσατε για γαρνίρισμα. Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί. 5. Σε ένα άλλο μπώλ, με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε με το χέρι σας το βούτυρο ώσπου να γίνει εντελώς λείο. Ρίχνετε το γάλα - αν σας σβωλιάσει μην ανησυχήσετε, συνεχίζετε να τα χτυπάτε, ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά μαζί. 6. Με μια κίνηση, ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε ίσα - ίσα να αναμειχθούν. Αν φαίνεται και λίγο το αλεύρι, δεν πειράζει, ακόμη καλύτερα. Αν τα ανακατέψετε πολύ το αποτέλεσμα θα είναι ένα σφιχτό κεκάκι... 7. Σε κάθε φόρμα - προσωπικά χρησιμοποιώ και το ειδικό χαρτάκι, ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά στο κάθε χαρτί ώστε να φτάσει στο χείλος του χαρτιού. Πασπαλίζετε το κάθε κεκάκι με το φιστίκι που έχετε κρατήσει για γαρνίρισμα. 8. Τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε αμέσως από τις φόρμες (όχι απο το χαρτί) και τα ακουμπάτε επάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν...
Διατροφική αξία ανα 100g προϊόντος
Ενέργεια -
Λιπαρά -
εκ των οποίων κορεσμένα -
Υδατάνθρακες -
εκ των οποίων σάκχαρα -
Φυτικές Ίνες -
Αλάτι -