Κρέμα Καρυδιού: Χρήσεις
Χάρη στην ξεχωριστή γεμάτη γεύση της, η Κρέμα Καρυδιού έχει ποικίλες χρήσεις. Μπορεί να προστεθεί σε συνταγές ζαχαροπλαστικής και να δώσει πρόσθετη νοστιμιά στα γλυκά σας. Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί σε τούρτες, τάρτες, κέικ, τηγανίτες, παγωτά αλλά και ως γέμιση σε κρουασάν, κουλουράκια και κρέπες. Ακόμη, είναι ιδανική για το πρωινό γεύμα, ειδικά σε περιόδους νηστείας, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για το ξεκίνημα της ημέρας. Τρώγεται πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα, αλλά και σκέτη, ικανοποιώντας την ανάγκη του οργανισμού για γλυκό, δίνοντάς του ταυτόχρονα και θρεπτικά συστατικά.
Καρύδια: Θρεπτική Αξία
Τα καρύδια περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα, πολύ περισσότερο από ό,τι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω3 λιπαρά οξέα προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις. Η καθημερινή κατανάλωση λογικής ποσότητας καρυδιών προστατεύει τις αρτηρίες, μειώνοντας την εμφάνιση θρομβώσεων. Επίσης, συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων, εμφραγμάτων ενώ μειώνει και την κακή χοληστερόλη.