ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ OLA BIO 500ΓΡ

ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ OLA BIO 500ΓΡ
ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ OLA BIO 500ΓΡ
  • Brand: Ola Βio
  • Κωδικός Προϊόντος: 5204217904082
3,10€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,50€
Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση φαγόπυρου ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης (μειώνει τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης και ανεβάζει την HDL «καλή» χοληστερίνη) και της αρτηριακής πίεσης. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην καρδιά οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του τόσο σε φλαβονοειδή και ειδικά στη ρουτίνη όσο και σε μαγνήσιο. Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθώς οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν την απορρόφηση της γλυκόζης μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Παράλληλα, βοηθούν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, ενώ προσφέρουν γρήγορο κορεσμό. Είναι πραγματικά δύσκολο να φτιάξει κάποιος ψωμί αφράτο με αλεύρι από φαγόπυρο γιατί η γλουτένη δημιουργεί το φούσκωμα και το αλεύρι από φαγόπυρο είναι βαρύ και δύσκολο να δουλευτεί Η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στην φαντασία και στην γέυση και έτσι εμείς σας προτείνουμε το διαφορετικό......ψωμί με υπερτροφές Ψωμί με αλεύρι φαγόπυρο και υπερτροφές Υλικά για ένα μικρό ψωμί 1/2 κιλό αλεύρι από φαγόπυρο ΟΛΑ ΒΙΟ 1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη 7 γρ. 2 κουτ.γλυκού σπόρους κάνναβης 2 κουτ.γλυκού κράνμπερρυ 2 κούπες χλιαρό νερό 1 κουτ.γλυκού ακατ. ζάχαρη ΟΛΑ ΒΙΟ 3/4 κουτ.γλυκού αλάτι Μεσολογγιου 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε μία κούπα χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι, τους σπόρους κάνναβης και τα κράνμπερρυ και αρκετό από το αλεύρι. Ζυμώνουμε ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό (πιθανότατα να μην πάρει ολόκληρη την 2η κούπα. Αν δεν έχετε άλλο αλεύρι φαγόπυρου, να είστε συγκρατημένοι με το νερό γιατί αν πέσει πολύ, θα αναγκαστείτε να προσθέσετε αλεύρι). Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας. Διαμορφώνουμε το ζυμάρι μας, το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, το χαράζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 περίπου λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή σε σβηστό φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει έχουμε ένα εξαιρετικό ψωμί με υπέροχη γέυση γεμάτο ενέργεια και κυρίως εύπεπτο.
Διατροφική αξία ανα 100g προϊόντος
Ενέργεια -
Λιπαρά -
εκ των οποίων κορεσμένα -
Υδατάνθρακες -
εκ των οποίων σάκχαρα -
Φυτικές Ίνες -
Αλάτι -