ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

Αλεύρι Σόγιας OLA ΒΙΟ 500g

Αλεύρι Σόγιας OLA ΒΙΟ 500g
Αλεύρι Σόγιας OLA ΒΙΟ 500g
  • Brand: Ola Βio
  • Κωδικός Προϊόντος: 600-0673
3,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,74€

Διαθέσιμες Επιλογές

Το αλεύρι σόγιας είναι το αγαπημένο αλεύρι των vegetarian. Παράγεται από το ελαφρύ ψήσιμο του φασολιών της σόγιας, και μπορεί να το βρει κανείς με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά. Εχει ελαφρώς πικρή γεύση και περιέχει όλα τα φυσικά έλαια του σπόρου.Το αλεύρι σόγιας εκτός από πρωτεΐνες, περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο & σίδηρο.Επίσης περιέχει σε ικανοποιητικά ποσοστά λινολεϊκό οξύ, το ακόρεστο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό.


Ψωμί με αλέυρι σόγιας καλαμπόκι και ρύζι

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι σόγιας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 1/2 φλ. ριζάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 1/2 φλ καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 8γρ ξερή μαγιά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1κσ ρίγανη
  • 300ml νερό
  • λίγο αλάτι Μεσολλογιού
  • 1 χούφτα σπόροι (πχ ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος,παπαρουνόσπορος)


Εκτέλεση : Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα αλεύρια, την ρίγανη, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την μαγιά και την ανακατεύω με το νερό (χλιαρό) και προσθέτω το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έπειτα σε λαδωμένη φόρμα ή πάνω σε λαδόκολλα βάζω το ζυμαράκι μου αφού του έχω δώσει την μορφή που θέλω (εγώ ρίχνω πάνω στο καρβελάκι μου λίγο ριζάλευρο).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε γιατί βγαίνει λίγο τριφτό.