ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

Βιολογική Πρωτεϊνη Σόγιας 93% Protein MEGA FOODS 500γρ.

Βιολογική Πρωτεϊνη Σόγιας 93% Protein MEGA FOODS 500γρ.
Βιολογική Πρωτεϊνη Σόγιας 93% Protein MEGA FOODS 500γρ.
  • Brand: Mega Foods
  • Κωδικός Προϊόντος: BIO55875101
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,10€

Διαθέσιμες Επιλογές

Η πρωτεΐνη σόγιας περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Αφομοιώνεται γρήγορα και εύκολα και περιέχει υψηλές ποσότητες των απαραίτητων αμινοξέων. Εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, χοληστερόλη

Παχυσαρκία:  Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών, που περιέχονται στη σόγια, έχουν την ικανότητα   να βοηθήσουν στην
καταστολή της όρεξης, διότι δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού. Επίσης μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά ερευνητικά ιδρύματα 
περιλαμβανομένου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών «ρίχνουν φως» στον τρόπο που η σόγια δρα στον ανθρώπινο οργανισμό και
τροποποιεί τον μεταβολισμό των λιπών. Από αυτές τις μελέτες προκύπτει ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών σόγιας μειώνει κατά 40-50% 
τα επίπεδα της ινσουλίνης σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές σε πειραματόζωα που καταναλώνουν ζωικές πρωτεΐνες (καζεΐνη).
 
   Η μείωση της ινσουλίνης που συνδέεται με την κατανάλωση πρωτεϊνών σόγιας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της έκφρασης του 
μεταγραφικού παράγοντα SREBP-1 στο ήπαρ ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση των λιπαρών οξέων και των τριγλυκεριδίων. 
Οι πρωτεΐνες της σόγιας αυξάνουν επίσης την ενεργότητα του μεταγραφικού παράγοντα PPARα στο ήπαρ, ο οποίος ευνοεί την οξείδωση των
λιπαρών οξέων αποτρέποντας τη συσσώρευση των λιπαρών οξέων και των τριγλυκεριδίων στο ήπαρ και συνεπώς, την εμφάνιση του 
φαινομένου της λιποτοξικότητας (liver lipotoxicity). 

  Στο επίπεδο του λιπώδους ιστού, η κατανάλωση πρωτεϊνών σόγιας μειώνει την έκφραση του αναστολέα του ενεργοποιητή του πλασμινογόνου 
(PAI-1) μιας πρωτεΐνης που συνδέεται με την εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου-παχυσαρκίας. 
Συμπερασματικά, οι πρωτεΐνες και ισοφλαβόνες της σόγιας τροποποιούν τη δράση δύο γονιδίων-μεταγραφικών παραγόντων (SREBP-1 και
SREBP-2) στο ήπαρ και στο λιπώδη ιστό με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνθετική ικανότητα παραγωγής λιπαρών οξέων και τριγλυκεριδίων 
ενώ παράλληλα αυξάνεται η καταστροφή (οξείδωση) των λιπών, κάτι που αποτελεί θετική επίδραση στο αδυνάτισμα και στο μεταβολισμό των
λιπών.
Χωρίς ΓΤΟ. Χωρίς Γλουτενη . Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Χρήση: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 30g ανά δόση, 1-2 φορές την ημέρα.