Brownies χωρίς γλουτένη

Λαχταριστά, υπέροχα brownies! Σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης κουζίνας, αυτό το γλυκό αρέσει σε όλους! Με αυτή τη συνταγή και το αλεύρι Mix it! της Schar θα πετύχετε το λατρεμένο αυτό γλυκό στην χωρίς γλουτένη εκδοχή του.




Συστατικά:

120 γρ αλεύρι Mix it! Universal

50 γρ σοκολάτα γάλακτος

150 γρ κουβερτούρα

70 γρ βούτυρο

2 αυγά

120 γρ ζάχαρη

½ Φακελάκι μπείκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

75 γρ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος

Για τη διακόσμηση

25 γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα


Εκτέλεση

1. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

2. Μόλις λιώσει το μίγμα σοκολάτας και βουτύρου αποσύρετε από το μπέν μαρί και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

3. Με μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

4. Στο παραπάνω μίγμα, προσθέστε το μίγμα της σοκολάτας και του βουτύρου και στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.

5. Βουτυρώστε καλά μια τετράγωνη φόρμα 25 x 25 και ρίξτε τη ζύμη. Απλώστε καλά το μίγμα ώστε να καλύψει όλη τη φόρμα.

6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για μισή ώρα.

7. Βγάλτε τα brownies από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

8. Πριν τα σερβίρετε, απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και διακοσμήστε με πιτσιλιές λευκής σοκολάτας!


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!


Πηγή: http://blog.schaer.com/el/rezepte/γλυκα/2129.html