Απολάυστε αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά για την ιδιαίτερη γέυση τους Το γάλα γαιδούρας έχει ευεργετικές ιδιότητες και θεωρείται διατροφικά μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.

Ακόμα, περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών, και χαρακτηρίζεται απο μια γλυκεία ελαφριά γεύση.

Επίσης είναι πολύ πιο εύπεπτο απο όλα τα είδη γάλακτος.

 

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ​:

2 φλιτζ. κριθαράκι με γάλα γαιδούρας ΟΛΑ ΒΙΟ

2 φλιτζ. χυμός ντομάτα

5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό

500γρ. μανιτάρια λευκά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκόρδο λιωμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι Ιμαλαίων – πιπέρι

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε ζεστό.

 

ΠΗΓΗ www.ola-bio.gr