ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το 1975 στο Παρίσι ήταν η πρώτη επαφή του Pierre Dukan με την παχυσαρκία. Εκείνη την εποχή το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος αντιμετωπίζονταν αποκλειστικά με δίαιτες περιορισμένων θερμίδων και μικρές ποσότητες φαγητού. Τότε ήταν που ο Dukan σχεδίασε ένα νέο εναλλακτικό τρόπο, ώστε οι ασθενείς του να μην παίρνουν ξανά το βάρος που έχασαν. Τη νέα αυτή επαναστατική προσέγγιση εξέδωσε το 2000 μετά από 20 χρόνια μελέτης. Από τότε η Δίαιτα Dukan έγινε η πιο γνωστή δίαιτα απώλειας βάρους στο κόσμο και ο Pierre Dukan είναι συγγραφέας 19 βιβλίων, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και έχουν διαβαστεί από πάνω από 24 εκατομμύρια αναγνώστες.

 

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα

  •  «Η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες»
  •  Το 1980, 1 στα 10 άτομα ήταν παχύσαρκο, στην σημερινή εποχή 5 στα 10 άτομα είναι επιβεβαιωμένα παχύσαρκα, ενώ μέχρι το 2020
  •  7 στα 10 άτομα θα είναι επιβεβαιωμένα παχύσαρκα
  •  Το προσδόκιμο επιβίωσης των παχύσαρκων Ελλήνων μειώνεται κατά 10 χρόνια, από το 1980 έως σήμερα
  •  Σημαντική αυξητική τάση των ποσοστών παχυσαρκίας και σωματικού βάρους άνω του φυσιολογικού, κατά 50% σε βάθος δεκαετίας, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίση
  • Πηγή: Έρευνα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

 

 

 

 

 

 

Η ΔΙΑΙΤΑ DUKAN

Γαλλική επαναστατική μέθοδος για οριστική απώλεια βάρους.

Δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης, χαμηλών λιπαρών και χαμηλών υδατανθράκων.

 

• Dukan – Με τέσσερις φάσεις, που καθορίζουν από την αρχή τις διατροφικές συνήθειες και βοηθούν στη σταθεροποίηση του βάρους.

Dukan II– νέα, ήπια εκδοχή της διάσημης δίαιτας, η οποία είναι εξίσου αποτελεσματική με την πρώτη, δραστική μέθοδο βασιζόμενη στα «7 σκαλοπάτια» της διατροφικής κλίμακας κάθε εβδομάδα.

 

Η δίαιτα Dukan υπόσχεται ότι εάν ακολουθήσεις τις οδηγίες, θα μπορέσεις να πετύχεις το βάρος που θες, το πραγματικό βάρος που μπορείς να αποκτήσεις και να το διατηρήσεις για την υπόλοιπη ζωή σου.

 

Η Dukan I, η πρώτη δίαιτα του Pierre Dukan, χωρίζεται σε 4 φάσεις, με τις 2 πρώτες να είναι εκείνες που εξασφαλίζουν την απώλεια κιλών, ενώ οι 2 τελευταίες συντελούν στη σταθεροποίηση του ιδανικού βάρους:

Φάση Α΄- Επίθεση:

Η φάση της «Επίθεσης» αποτελείται από κατανάλωση καθαρής πρωτεΐνης και αποτελεί ένα δυνατό ξεκίνημα στη δίαιτα. Η διάρκειά της εξαρτάται από την ηλικία, το βάρος που θέλεις να χάσεις και το πόσες δίαιτες έχεις κάνει στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μπορείς να φας 68 τροφές υψηλής πρωτεΐνης, οι οποίες προκαλούν άμεση και αξιοπρόσεκτη απώλεια βάρους.

 

Φάση Β΄ – Κρουαζιέρα:

Στη φάση της «Κρουαζιέρας» προσθέτεις 32 λαχανικά, τα οποία θα σε συνοδεύσουν έως το βάρος – στόχο. Η φάση βασίζεται στη «δίαιτα των εναλλασσόμενων πρωτεϊνών», κατά την οποία οι μέρες κατανάλωσης τροφών καθαρής πρωτεΐνης εναλλάσσονται με μέρες κατανάλωσης πρωτεΐνούχων τροφών και λαχανικών. Συνολικά μπορείς να επιλέξεις από 100 φυσικές τροφές. Η μέση διάρκεια αυτής της φάσης είναι βασισμένη σε ένα πρόγραμμα 7 ημερών για κάθε κιλό που θέλεις να χάσεις.

 

Φάση Γ΄- Σταθεροποίηση:

Η φάση της Σταθεροποίησης αποσκοπεί στην πρόληψη του φαινομένου «γιογιό», που εμφανίζεται μετά από κάθε απότομη μείωση του σωματικού βάρους. Είναι μια περίοδος κατά την οποία το σώμα είναι εξαιρετικά ευάλωτο, επειδή έχει την τάση να επανακτήσει τα κιλά που έχει χάσει, γι’ αυτό η διάρκειά της είναι πολύ συγκεκριμένη: 10 ημέρες για κάθε κιλό απώλειας βάρους. Είναι κρίσιμο να ακολουθήσεις ένα ακόμα σημαντικό βήμα όταν έχει αρχίσει η φάση της «Σταθεροποίησης»: μια ημέρα κατανάλωσης καθαρής πρωτεΐνης (π.χ. κάθε Πέμπτη).

 

Φάση Δ΄- Συντήρηση:

Η φάση της «Συντήρησης» είναι η σημαντικότερη από τις τέσσερις φάσεις του προγράμματος και βασίζεται σε τρία απλά μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του βάρους σου: Πρώτον, μια σταθερή ημέρα την εβδομάδα (π.χ. κάθε Πέμπτη) για την υπόλοιπη ζωή σου, κατά την οποία θα ακολουθείς τη φάση της επίθεσης.

Δεύτερον, τέρμα στα ασανσέρ. Τρίτον, τρεις κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης την ημέρα. Αυτοί οι τρεις μη διαπραγματεύσιμοι και αυστηροί κανόνες είναι αρκετά σαφείς και αποτελεσματικοί για να τους ακολουθήσετε σε βάθος χρόνου.

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ DUKAN

✓ Η δίαιτα Dukan είναι περιοριστική και πεινάς

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της δίαιτας Dukan είναι ότι δεν μετράς θερμίδες, δεν μετράς υδατάνθρακες ή κάθε άλλου είδους διατροφική αξία κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

 

✓ Η δίαιτα Dukan είναι απλά της μόδας

Υπάρχει μια τάση να θεωρούμε καθετί το καινούργιο ως μόδα και να υποβιβάζουμε την αξία του. Όμως η δίαιτα Dukan δεν είναι απλά μόδα ούτε νέα τάση. Το βιβλίο της δίαιτας Dukan είναι μεταφρασμένο σε 16 γλώσσες και η δίαιτα είναι η πιο διάσημη δίαιτα των Γάλλων τα τελευταία 20 χρόνια!!! Ο dr. Dukan είναι συγγραφέας 19 βιβλίων, τα οποία έχουν διαβαστεί από 24 εκατομμύρια αναγνώστες!

 

✓ Η δίαιτα Dukan είναι βλαβερή

Η δίαιτα Dukan ενθαρρύνει να τρως φυσικές, μη επεξεργασμένες τροφές, χωρίς χημικές ουσίες ή συντηρητικά. Ο dr. Pierre Dukan τονίζει τη σημασία του να ετοιμάζεις μόνος σου τα φαγητά σου και να απολαμβάνεις το κάθε σου γεύμα. Η δίαιτα σε προτρέπει να πίνεις απαραιτήτως πολύ νερό, να τρως πιο υγιεινά, να απολαμβάνεις πιο ισορροπημένα γεύματα και να αποφεύγεις τροφές με πολύ αλάτι και λίπη ή σνακ που περιέχουν ζάχαρη ή γλυκά.

Η δίαιτα Dukan δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις πρωτεΐνες και τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, τα οποία είναι πολύ καλά για την καρδιά. Φρέσκα λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής άλεσης, μαζί με τη συνιστώμενη ποσότητα βρώμης αποτελούν το θεμέλιο της φάσης Συντήρησης, την οποία μπορείς να ακολουθείς για την υπόλοιπή σου ζωή. Αρκετοί τρώνε πάρα πολλούς υδατάνθρακες, ιδιαιτέρως ψωμί, πατάτες, ρύζι και ζυμαρικά. Η δίαιτα Dukan μας μαθαίνει ότι είναι δυνατόν να μειώσεις σημαντικά τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου, χωρίς να χάσεις τίποτε σε γεύση.

Τέλος, τονίζεται ότι η δίαιτα Dukan δεν είναι απλά μια ειδική διατροφή, αλλά περιλαμβάνει και καθημερινή άσκηση ως μέρος του προγράμματος. Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν τη δίαιτα Dukan υποστηρίζουν ότι συνολικά η υγεία τους έχει βελτιωθεί, καθώς εκτός από την απώλεια βάρους, παρατηρούν και μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης, χαμηλή πίεση, καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

 

✓ Οι ημέρες πρωτεΐνης είναι δύσκολες

Οι καθαρές πρωτεΐνες μειώνουν την όρεξη. Η κατανάλωση γλυκών φαγητών και λιπαρών δίδουν μια πρόσκαιρη αίσθηση ότι χόρτασες, ενώ μετά από λίγο επανέρχεται η πείνα. Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση γλυκών ή σνακ με λιπαρά δεν καθυστερούν την ανάγκη να φας ξανά ούτε μειώνουν τις ποσότητες που θα φας στο επόμενο γεύμα.

Από την άλλη, η δίαιτα Dukan σου επιτρέπει να φας όσες ποσότητες πρωτεΐνης θέλεις μέχρι να χορτάσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης προκαλεί την παραγωγή κετόνων στον οργανισμό. Οι κετόνες είναι ένα φυσικό επιβραδυντικό της όρεξης και υπεύθυνοι για την αίσθηση κορεσμού και μειωμένη όρεξη για φαγητό. Μετά από 2-3 ημέρες καθαρής πρωτεΐνης, η πείνα εξαφανίζεται εντελώς και μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη δίαιτα χωρίς να πεινάς.

 

✓ Οι δίαιτες πρωτεΐνης προκαλούν πρόβλημα στα νεφρά

Η καύση λίπους αντί υδατανθράκων ως ενέργεια του οργανισμού είναι γνωστή ως «κέτωσις». Εκτός από την εμφανή θετική επίπτωση της μείωσης του βάρους, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς στα νεφρά και το συκώτι σας και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει προβλήματα. Γενικά, οι δίαιτες πρωτεΐνης δεν προκαλούν πρόβλημα στα νεφρά σε ανθρώπους χωρίς ιστορικό και πρέπει να ανησυχούν όσους ήδη έχουν πρόβλημα στα νεφρά.

Η δίαιτα Dukan συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον 1,5 λίτρου νερού κάθε ημέρα, προκειμένου να υπάρχει αποτοξίνωση του οργανισμού, καλή λειτουργία των νεφρών και διατήρηση του ουρικού οξέος σε φυσιολογικές τιμές.

 

✓ Αυτός που κάνει τη δίαιτα έχει κακή αναπνοή, δυσκοιλιότητα, κούραση

Εάν υποφέρεις από κακή αναπνοή, μην ανησυχείς, στην πραγματικότητα αυτό είναι ενδεικτικό σημάδι ότι όχι μόνο χάνεις βάρος, αλλά και πόντους γρήγορα. Η δίαιτα Dukan είναι μια υψηλής πρωτεΐνης δίαιτα, η οποία μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κετόνων στο αίμα, που σε βοηθούν να νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή. Με το να τρως πίτουρο βρώμης μπορούν να μειωθούν ζητήματα κακής αναπνοής. Επίσης, ο dr. Dukan συνιστά να καταναλώνετε πολύ νερό, καθώς μέσω της ούρησης αποβάλλεται μεγαλύτερη ποσότητα κετόνων από ότι μέσω της εκπνοής. Μπορείς επίσης να μασάς τσίχλα, ως ένα χρήσιμο εργαλείο κατά της κακής αναπνοής.

Η κακή αναπνοή και το αίσθημα στεγνού στόματος μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας απώλειας κιλών και το πιθανότερο αυτά είναι να εμφανιστούν κατά τη φάση της Επίθεσης. Είναι σημάδι της απώλειας βάρους και ως τέτοιο σημάδι μπορείτε να τα καλωσορίσετε ως απόδειξη της επιτυχίας σας.

Αναφορικά με την εντερική λειτουργία, θα υπάρχουν αλλαγές. Ωστόσο, η όχι τόσο συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα είναι αποτέλεσμα και της μικρότερης ποσότητας υπολειμμάτων που πρέπει να αποβληθούν από τον οργανισμό λόγω της πρωτεΐνης, που είναι μικρής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Κρίσιμη είναι η κατανάλωση της ημερήσιας ποσότητας πίτουρου βρώμης και αρκετού νερού, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη εντερική λειτουργία. Ωστόσο, εάν η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά έντονη, μπορείτε να σταματήσετε αμέσως τη φάση της Επίθεσης και να περάσετε κατευθείαν στη φάση της Κρουαζιέρας. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε ένα κουτάλι πίτουρο σταριού σε ένα ποτήρι νερό.

Κάποια κούραση μπορεί να νιώσεις κατά τις πρώτες δύο ημέρες της δίαιτας. Μετά την τρίτη ημέρα, η κούραση θα εξαφανιστεί.

 

✓ Κατά την πρώτη φάση χάνεις τις υγιεινές για την καρδιά φυτικές ίνες, λίπη και τις σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φαγητών στη φάση της Επίθεσης – συνολικά 68 για να διαλέξεις. Τα φαγητά περιλαμβάνουν φρέσκα θαλασσινά, πουλερικά, κρεατικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά και βρώμης. Αυτά είναι μοναδικές πηγές σε Ωμέγα-3, ενώ η βρώμη είναι μοναδική πηγή σε φυτικές ίνες. Επίσης, σημαντικό είναι ότι η φάση της Επίθεσης κρατά μόλις 1-7 ημέρες, χρόνος που δεν είναι αρκετός για να προκαλέσει την οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια για την υγεία.

 

✓ Η Δίαιτα Dukan είναι μόνο για γυναίκες

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας βάρους από τη δίαιτα Dukan προέρχονται από άνδρες. Η δίαιτα Dukan βολεύει ιδιαιτέρως τους άνδρες γιατί:

 

❖ Είναι πανεύκολη

❖ Τρως κανονικό φαγητό: Όλα τα φαγητά στην δίαιτα Dukan είναι φυσικές τροφές. Π.χ. κάνετε μια τέλεια μπριζόλα στα κάρβουνα και απολαύστε την με λαχανικά που λατρεύετε!

❖ Δεν στερείσαι: Φάε όσο πιο πολύ θέλεις. Κάθε φορά που νιώθεις πείνα μπορείς να φας μέχρι να χορτάσεις.

❖ Η πρωτεΐνη είναι η τροφή των μυών: Οι άνδρες φτιάχνουν εύκολα μύες και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία καύσης λίπους και τη γρήγορα απώλεια κιλών. Η πρωτεΐνη είναι η καλύτερη τροφή που μπορείς να βρεις για να κάνεις μυς και η καθαρή πρωτεΐνη είναι η βάση της δίαιτας Dukan.

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΑΙΤΑΣ DUKAN

H Δίαιτα Dukan είναι τόσο επιτυχημένη διότι είναι:

 

• Γρήγορη & αποτελεσματική: χάνεις βάρος από την πρώτη ημέρα της δίαιτας

• Φυσική: τρως μόνο φυσικά προϊόντα (κρέας, γαλακτοκομικά, λαχανικά)

• Απλή: 4 ξεκάθαρες φάσεις, με πολλές συνταγές για κάθε φάση

• Αποτελεσματική μακροπρόθεσμα: οι τελευταίες δύο φάσεις θα σε σταθεροποιήσουν στο νέο σου βάρος

• 35% όσων έχουν κάνει τη δίαιτα Dukan κατάφεραν να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος για πάνω από δύο χρόνια (πανευρωπαϊκή έρευνα της Iphop)

• Δεν πεινάς, αφού μπορείς να φας από 100 φαγητά όσο θες!

• Έχεις πάνω από 1200 γευστικές συνταγές

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ DUKAN

Αποτελούν την επιτομή της επιστήμης τροφίμων. Υψηλής ποιότητας φυσικά και υγιεινά προϊόντα με τις ευεργετικές ιδιότητες της «διάσημης» βρώμης & μοναδικά συστατικά, αποδεδειγμένα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα Dukan ;

Τα προϊόντα DUKAN δεν στοχεύουν αποκλειστικά σε όσους κάνουν τη δίαιτα Dukan, αλλά γενικότερα σε όσους θέλουν να έχουν μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

 

Απευθύνονται σε όλους όσοι:

 

o Δεν κάνουν δίαιτα, αλλά θέλουν να διατηρούνται σε φόρμα και προσέχουν το σώμα και το βάρος τους

o Δεν κάνουν δίαιτα, αλλά θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών

o Δεν κάνουν δίαιτα, αλλά θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση υδατανθράκων

o Δεν κάνουν δίαιτα, αλλά έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής – και ψάχνουν γευστικά, υγιεινά προϊόντα διατροφής

o Ακολουθούν τη δίαιτα Dukan

o Κάνουν άλλες δίαιτες (χαμηλών θερμίδων, χαμηλών υδατανθράκων, WeightWatchers, κλπ).

 

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης;

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Συγκεκριμένα :

✓ Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες & ιχνοστοιχεία (ιδανικά για ανθρώπους με δυσκοιλιότητα)

✓ Βοηθάει στη διατήρηση φυσιολογικών επίπεδων χοληστερόλης.

✓ Περιορίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά το φαγητό.

✓ Καταπολεμά την αίσθηση πείνας λόγω της ικανότητας απορρόφησης υγρών μέχρι και 25 φορές του όγκου της, δημιουργώντας μια γέλη στο στομάχι και συνεπώς το αίσθημα κορεσμού. (ιδανικά για ανθρώπους που κάνουν οποιαδήποτε δίαιτα, που γυμνάζονται ή έχουν απαιτητική καθημερινότητα)

✓ Κάνει καλό στην καρδιά λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε λινολεϊκά και λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, επίσης γνωστά ως «καλά λιπαρά» τα οποία βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερίνης ,που ενισχύει τις λειτουργίες της καρδιάς και του εγκεφάλου.

✓ Βοηθά το κεντρικό νευρικό σύστημα: Χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει η βρώμη, αναπτύσσει, διατηρεί, και εξισορροπεί την λειτουργία του νευρικού συστήματος

✓ Είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειας

 

Ποια είναι τα προϊόντα Dukan και ποια τα χαρακτηριστικά τους;

 

Μπισκότα Dukan

✓ Με 55%-65% βρώμη προσφέρουν μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες και καταπολεμούν την αίσθηση πείνας.

✓ Πλούσια σε φυτικές ίνες & ιχνοστοιχεία.

✓ Χωρίς ζάχαρη!

✓ Με μόνο 40-44 θερμίδες ανά μπισκότο.

✓ Τραγανά & λαχταριστά, σε 5 μοναδικές γεύσεις.

✓ Σε ατομικές συσκευασίες 3-4 μπισκότων για απόλαυση ανά πάσα στιγμή.

 

 

Mπάρες Dukan

✓ Με 50% βρώμη, πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες

✓ Χωρίς ζάχαρη.

✓ Με μόνο 80-140 θερμίδες ανά μπάρα.

✓ Δεν περιέχουν αλεύρι ή άλλα δημητριακά.

✓ Μοναδικές γεύσεις σε μαλακή & τρυφερή υφή.

✓ Σε ατομικές συσκευασίες για απόλαυση ανά πάσα στιγμή.

 

 

 

 

Δημητριακά Dukan

✓ Με 63% βρώμη, πλούσια σε φυτικές ίνες

✓ Χωρίς ζάχαρη!

✓ Με 25% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα

✓ Μόνο 74 θερμίδες ανά μερίδα

✓ Λαχταριστά, τραγανά & γευστικά, ιδανικά για ένα υγιεινό πρωινό

 

Βιολογικό πίτουρο βρώμης Dukan – Ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιεινής διατροφής

✓ Περιέχει 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες & ιχνοστοιχεία

✓ Περιέχει 32% λιγότερους υδατάνθρακες από ένα κλασικό αλεύρι ολικής αλέσεως

✓ Ιδανικό για παρασκευή ψωμιού, κέικ, ζύμης πίτσας, κτλ.

 

Ιαπωνικά νουντλς από το φυτό Konjac:

✓ Υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, που επιβραδύνουν την πέψη και επιτείνουν την αίσθηση κορεσμού

 

✓ Χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες & θερμίδες Χωρίς γλουτένη, χωρίς λιπαρά

✓ Απόλαυση σαν ζυμαρικά, με όλες τις σάλτσες και με πολλούς συνδυασμούς.

 

 

 

 

 

Dukan Πραλίνα Φουντουκιού:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Με μόλις 29 θερμίδες ανά κουταλιά

 

 

Dukan Ketchup:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες

 

✓ Χωρίς ελαιόλαδο, χωρίς γλουτένη

✓ Με μόλις 6 θερμίδες ανά κουταλιά

 

Dukan Μαγιονέζα:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Με 95% λιγότερα λιπαρά από τις κλασσικές μαγιονέζες

✓ Με μόλις 7 θερμίδες ανά κουταλιά

 

 

Κακάο 1%:

Μοναδικό στην αγορά, το κακάο Dukan περιέχει μόλις 1% λιπαρά, σε αντίθεση με τις κλασικές σκόνες κακάο με λιπαρά 30% ή τις σκόνες κακάο χαμηλών λιπαρών που περιέχουν 10-12% λιπαρά. Το κακάο Dukan περιέχει λιγότερο από 12 θερμίδες σε κάθε κουταλιά του τσαγιού (μια μερίδα).

 

Dukan Mini κουλουράκια με κομμάτια σοκολάτας:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Προσφέρουν μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες και καταπολεμούν την αίσθηση πείνας.

✓ Πλούσιες σε φυτικές ίνες & ιχνοστοιχεία

✓ Με μόνο 29 θερμίδες ανά κουλουράκι

 

 

 

 

Dukan Mini Cookies με κομμάτια σοκολάτας:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Προσφέρουν μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες και καταπολεμούν την αίσθηση πείνας.

✓ Πλούσιες σε φυτικές ίνες & ιχνοστοιχεία

✓ Με μόνο 17 θερμίδες ανά cookie

 

Dukan Pretzels Βρώμης με επικάλυψη σοκολάτας:

✓ Χωρίς ζάχαρη

✓ Με -30% λιγότερα λιπαρά από τα κλασικά μπισκότα με σοκολάτα

✓ Με μόνο 19 θερμίδες ανά μερίδα

 

 

Ποιες είναι οι επιτρεπόμενες μερίδες κατανάλωσης των προϊόντων στη δίαιτα Dukan.

Τα προϊόντα Dukan έχουν ως βάση τους το πίτουρο βρώμης. Ποια είναι η διαφορά του πίτουρου με τις νιφάδες βρώμης;

Η βρώμη είναι ένα σιτηρό που περιλαμβάνει καρπό και περικάρπιο.Το πίτουρο βρώμης προέρχεται από το ινώδες περικάρπιο που προστατεύει τον καρπό της βρώμης. Για πολλά χρόνια το ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο μόνο στον καρπό της βρώμης και τη μαλακή υφή του από τον οποίο παρασκευάζονται άλευρα και οι γνωστές νιφάδες βρώμης (quaker). Το πίτουρο είναι φτωχό σε σάκχαρα και εξαιρετικά πλούσιο σε ίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά απορροφητικές και κολλώδεις.

 

Τα προϊόντα Dukan περιλαμβάνουν προϊόντα Konjak. Τι είναι όμως το Konjak;

Το Konjak είναι ένας ιαπωνικός βολβός, που ζει θαμμένος στο χώμα. Όταν ξεραίνεται, από τις ρίζες του προέρχεται η γλυκομαννάνη, η οποία είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών, που αλέθεται σε σκόνη και χρησιμοποιείται στην παρασκευή διαφόρων τροφίμων. Κύριο χαρακτηριστικό της γλυκομαννάνης είναι ότι έχει ελάχιστες θερμίδες ικανοποιώντας γρήγορα το αίσθημα της πείνας προκαλώντας κορεσμό. Επιπλέον, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων λειτουργώντας προστατευτικά ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Μπισκότα και μπάρες βρώμης Dukan περιλαμβάνουν σπόρους chia. Τι είναι το chia;

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βόριο και αντιοξειδωτικά. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου και καλίου, ενώ όπως και η βρώμη είναι υδρόφιλοι με αποτέλεσμα να απορροφούν 9-12 φορές το βάρος τους σε υγρά. Μάλιστα οι σπόροι chia:

• Συντελούν στην απώλεια βάρους και τη γράμμωση

• Ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού

• Προστατεύουν την καρδιά και μειώνουν τη χοληστερίνη, λόγω των Ω-3 λιπαρών

• Δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου

• Βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

Πηγή :  MyBioHouse