Ραγάδες: Αντιμετώπιση και θεραπεία

Κρέμα για τις Ραγάδες ,  με αλάδανο, βαλσαμέλαιο και καλέντουλα

Το μελισσοκέρι, το βούτυρο καριτέ, το βαλσαμέλαιο, σαν επουλωτικό, το εκχύλισμα αλαδάνου και το μείγμα αιθέριων ελαίων που περιέχονται στην κρέμα προσφέρουν πραγματικά βαθιά σύσφιξη της επιδερμίδας διατηρώντας άριστα την ελαστικότητάς της και κάνοντάς την πιο ανθεκτική στα «τραβήγματα» αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων. Αν πρόκειται για θεραπεία κατά των ραγάδων η σύσφιξη και η αναδόμηση της επιδερμίδας πραγματικά εντυπωσιάζει. Οι υπάρχουσες ραγάδες μειώνονται αισθητά, το μέγεθός τους περιορίζεται και αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Και στις δυο περιπτώσεις συνιστάται καθημερινή χρήση της κρέμας.

 

Ραγάδες: Αντιμετώπιση και θεραπεία

Συμβουλή: Έπειτα και από προσωπική εμπειρία σας συμβουλεύουμε να θυμάστε 2 κανόνες για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες.

 

1ος κανόνας ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ (ώστε να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, κάτι σαν να σκάβετε την επιδερμίδα, για να βγουν στην επιφάνεια τα νέα κύτταρα)
2ος κανόνας ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ (έτσι επανακτά το σώμα την χαμένη του ελαστικότητα)

 

Η εφαρμογή των κανόνων είναι απλή: Απολέπιση με το σαπούνι σφουγγάρι λούφα καθημερινά και ενυδάτωση με την κρέμα κατά των ραγάδων.

Το αποτέλεσμα από την εφαρμογής των 2 παραπάνω κανόνων, μπορεί να συγκριθεί με τα αποτελέσματα θεραπείας λέιζερ.

 

1ο στάδιο

Χρησιμοποιείστε την λούφα για απολέπιση και ανανέωση των κυττάρων στο καθημερινό σας μπάνιο ή ντούζ.

 

2ο στάδιο

Αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο σας και όσο οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοιχτοί, χρησιμοποιήστε την κρέμα κατά των ραγάδων. Κάνετε μασάζ στην περιοχή χρησιμοποιώντας μια ικανοποιητική ποσότητα κρέμας για περίπου 8 – 10 λεπτά.

 

3ο στάδιο (προαιρετικά)

Μόλις τελειώσετε το μασάζ σας και πάνω απο την κρέμα επαλείψτε ελάχιστο τζέλ αλόης για άμεση απορρόφηση της κρέμας, ιδιαίτερα αν μιλάμε για πρωινές ώρες, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν ίχνη πάνω στα ρούχα.